"I haven’t done everything, but it’s on my list"

Activiteiten Värmland

Vlot varen

Bouw zelf een houtvlot van stammen en touwen en vaar daarna met dit vlot op de rivier Klarälven in Värmland, Zweden. Een avontuur en een belevenis om nooit te vergeten. U bepaalt zelf of u de tocht van ca. 100 km of die van ca. 50 km neemt. Je kan er zelf voor kiezen hoe lang de tocht duurt, 2 dagen of toch liever 8 dagen. Klik hier voor meer info!

Mountainbike

Ga je met de mountainbike op vakantie? Dan zijn er in Värmland vele leuke routes te berijden. Voor beginners maar ook voor gevondene. Neem bijvoorbeeld de Gunsjögården, een 12 kilometer lange tocht langs een prachtig meer. In de volgende grafiek ziet u de hoogtemeters. Voor meer fietsroutes klik hier!

Wandelen in Värmland!

In Värmland heb je natuurlijk heel veel verschillende gebieden waar je zeer mooie wandelingen kan maken.

Tivedens Nationalpark, een prachtig gebied om te wandelen. Brattfallet and Halgåleden, een gebied met leuke wandelroutes en een zeer mooie waterval. Glaskogens Naturreservat, een gebied waar je kunt wandelen en kanoën.

Moose Park

Moose park Ekshärad, een park waar je uitleg kunt krijgen over het leven van de Eland en zelfs de kans krijgt om oog in oog te staan met het dier. Het is zeer interessant en heel leuk om te bezoeken. Een engelse gids legt uit hoe de elanden in het wild doorbrengen en laat ook een stuk van het verblijf zien. Daarna mag je met begeleiding het verblijf betreden. Leuk voor elke leeftijd!

Persberg

Persberg is een plaats in de gemeente Filipstad in het landschap Värmland waar je kunt wandelen, maar niet wandelen door zomaar  Persberg is een dorpje waar vroeger veel in mijnen werd gewerkt. Dit is stilgelegd einde jaren 70. Nu is het toegankelijk voor wandelaars. Neem een kijkje in de oude mijnen of bekijk de lichtblauwe waterplas.

Kalhyttan/​Damshöjden

In de strenge winters in Zweden is het natuurlijk heerlijk om binnen te zitten, maar dat hoeft niet! Er is namelijk een heerlijk skigebied in de buurt van Filipstad. Het gebied is leuk om te skiën snowboarden en langlaufen. Dit is natuurlijk niet zo groot en zo steil als in Oostenrijk maar wel perfect voor jong en oud!